İBN-İ SİNA ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KADEMESİNE İLÇE KAYMAKAMI AHMET ALTINTAŞ VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MUSTAFA EFE'NİN ANLAMLI ZİYARETLERİ

İBN-İ SİNA ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KADEMESİNE İLÇE KAYMAKAMI AHMET ALTINTAŞ VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MUSTAFA EFE'NİN ANLAMLI ZİYARETLERİ

 

İbn-i Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu Okul Öncesi Eğitim Kademesi orta ağır zihinsel engelli anasınıfına ek olarak yeni dönemde otizm tanılı öğrencilerin eğitim öğretim göreceği otizm anasınıfı şubesi açılmıştır. Otizm anasınıfı heyecanla özel gereksinimli yeni öğrencilerine kavuşmayı bekliyor!

01.03.2021 311

Mustafakemalpaşa İlçe kaymakamı Ahmet ALTINTAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa EFE ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet IŞIK Mustafakemalpaşa İbn-i Sina Özel Uygulama Okulu Otizm anasınıfı açılış günü organizasyonuna  katılım göstermişlerdir.


 İbn-i Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu kurum müdürü Ahmet MEMİ' nin desteği ile kurum müdür yardımcıları Ahmet DİRSEK, Gerçek KARAGÖZ, İsmail ŞAHİN ve Okul Öncesi Öğretmeni Sinem ŞENIŞIK' ın farklı illerden birçok hayır sever vatandaş ile iletişime geçmeleri sonucunda gönüllü şahısların katkıları ile sınıf içi fiziksel çevre şartları çocukların gelişim ihtiyaçlarını karşılayacak, öğrenmeye merak uyandıracak şekilde yenilenerek düzenlenmiştir.


Sinem ŞENIŞIK, sağlıklı bir gelişim için sosyal ve fiziksel çevre koşullarının önemini vurgulayarak, okul öncesi dönemin bireyin ileride sağlıklı bir erişkin olmasında yapıtaşı niteliğinde bir dönem olduğunu belirtmiş, okul öncesi dönemde sunulan sosyal ve fiziksel çevre koşullarının niteliği, bireyin bedensel, ruhsal, zihinsel ve sosyal açıdan sağlıklı gelişimini etkilediğini dile getirmiştir. Sınıf içerisindeki öğrenme merkezleri düzeni ve materyal seçiminde mimar görüşlerinden destek alındığını dile getirerek kitap, fen ve doğa, dramatik oyun, sanat merkezlerini ziyaretçilere tanıtmıştır. 


İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa EFE, sınıf ortamının ilgi çekici hale getirilmesinin özel çocukların pandemi süreci sonrasında okula uyumunu kolaylaştıracağını ve bu yeniliğin onlar için  mutluluk verici bir çalışma olduğunu dile getirmiş ve sözlerini "Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır. Şeklinde tamamlamıştır.


İlçe Kaymakamı Ahmet ALTINTAŞ "Özel gereksinimli çocuklara yönelik erken eğitim ve okul öncesi eğitim hizmetleri büyük önem taşımaktadır. Okul öncesi dönem, çocuğun yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bir dönem olarak görülmektedir. Uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocuklar, daha hızlı ve başarılı bir gelişim gösterirler. Özel gereksinimli çocuğun tüm gelişim alanlarındaki ilerleyişi hızlandırmak, çocuğun özürünün engele dönüşmesini önlemek siz eğitimcilerimizin okul öncesi döneme verdiği emek ile gerçekleşmektedir." şeklinde sözlerini tamamlayarak anasınıfının açılışını yapmıştır.

 

Kurum yöneticileri ile okulun diğer kademelerini de ziyaret eden Kaymakam Ahmet ALTINTAŞ,  eğitim öğretim adına yapılan bu özverili çalışmalarından dolayı emeği geçen yönetici, öğretmen ve hayırsever vatandaşlarımıza takdir ve teşekkürlerini bildirerek gerçekleştirilen çalışmaları izlemek üzere okulu tekrar ziyaret edeceğini dile getirmiştir.

 

 

 

01-03-202101-03-202101-03-202101-03-202101-03-202101-03-202101-03-202101-03-202101-03-202101-03-2021