3 Aralık Dünya Özel Çocuklar Mutluluk Günü Programı

3 Aralık Dünya Özel Çocuklar Mutluluk Günü Programı

Mustafakemalpasa Belediyesi Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi ve Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İbn-i Sina Özel Eğitim Meslek ve Uygulama Okulu İşbirliği ile Okul Müdürü Ahmet DİRSEK in Mutlu Çocuk Mutlu Okul Felsefesi doğrultusunda organize edilmiş olan "3 Aralık Dünya Özel Çocuklar Mutluluk Günü" 3 Aralık 2021 Cuma Günü saat 14.00'te Açelya Düğün Salonunda icra edilmiştir. 

08.12.2021 399

Birleşmiş Milletler tarafından özel gereksinimli bireylerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılımlarının sağlanmasına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Özel gereksinimli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacı ile 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Bu amaçlar doğrultusunda Mustafakemalpasa Belediyesi Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi ve Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İbn-i Sina Özel Eğitim Meslek ve Uygulama Okulu İşbirliği ile Okul Müdürü Ahmet DİRSEK in Mutlu Çocuk Mutlu Okul Felsefesi doğrultusunda organize edilmişolan "3 Aralık Dünya Özel Çocuklar Mutluluk Günü" 3 Aralık 2021 Cuma Günü saat 14.00'te Açelya Düğün Salonunda icra edilmiştir.  Mutluluk, eğitimin çok temel bir amacı; eğitim adına yapılan her şeyi ölçüsüne vurabileceğimiz bir mihenk taşıdır. 

Programa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhuriyet Başsavcısı Nurettin Güner, İlçe Emniyet Müdürü Rıza Dinç, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, ilçe protokolü, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, engelli öğrenciler ve aileler katımıştır.

Program, resim ve fotoğraf sergisi açılışı ile başlayıp  Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ve özel gereksinimli çocuklarımızın gösterileri ile devam etmiştir. 

Programda İbn-i Sina Özel Eğitim Meslek ve Uygulama Okulu öğrenci ve ebeveynlerin katılımları ile Sosyal Kültürel Faaliyetler Kurulu tarafından hazırlanmış olan "Gelecekteki Sevgili Anneme" ve "Toplumsal Farkındalık Videosu" sinevizyon üzerinden izlenmiş olup, özel gereksinimli çocuklarımızın dijital yetkinliklerini kullanarak öğretmen rehberliğinde voila ve chatterpix web 2.0 araçlarını kullanarak hazırlamış oldukları "Avatarımın Dilinden Mutluluğun Tarifi" gösterisi de çocuklarımız tarafından izleyenlere sergilenmiştir. Bu gösteride izleyenler, konuşamayan öğrencilerimizin dijital ortamda konuşabildiklerine şahit olmuşlardır.

Her alanda özel gereksinimli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışmalıyız. 

 Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte rengimiz ile özel gereksinimli bireylerimize güç vermeliyiz. 

 "Ben her rengim rengarengim hayallerime uçmak için hazırım renginle bana güç ver!"

08-12-202108-12-202108-12-202108-12-202108-12-202108-12-202108-12-202108-12-202108-12-202109-12-202109-12-2021