2022 YILI GÜVENLİ İNTERNET GÜNÜ

HEP BİRLİKTE DAHA İYİ BİR İNTERNETE!

Her Şubat ayının ilk Çarşamba Günü Güvenli İnternet Günü Olarak Kutlanmaktadır.

08.02.2022 420

Güvenli İnternet Günü (GİG)*, ortaya çıkan çevrimiçi sorunlara ilişkin farkındalığı artırmak, İnternet'i çocuklar ve gençler için daha güvenli ve daha iyi bir yer haline getirmek için her yıl kutlanmaktadır. Güvenli İnternet Günü'nün 19'uncusu, bu yıl 8 Şubat 2022 Salı günü gerçekleştirilecektir.

Güvenli İnternet Günü, dünyanın dört bir yanından milyonlarca destekçiyi 'Daha iyi bir İnternet için bir araya' gelerek bu konuda üzerine düşeni yapmaya teşvik etmektedir. Öğretmenler ve eğitimciler dahil olmak üzere çeşitli paydaşların bu özel günü nasıl destekleyebileceğini keşfetmek için GİG bilgi grafiğine bakabilirsiniz. Kurumumuzda öğretmenlerimiz öğrenci ve ebeveynlerin dezenformasyon ve yalan haber olgusuyla nasıl başa çıkılacağı öğretilerek medya okuryazarlığı desteklenmektedir. Bu konu ile ilgili öğrencilerimiz Kurum Müdürü Ahmet DİRSEK ve Dijital Medya-Teknoloji Destek Kurulu rehberliğinde mslogan oluşturup, resmedip,chatterpix web 2.0 aracını kullanarak resimlerini seslendirerek konuşur hale getirmişlerdir, hareketli tebrikkartı hazırlamışlardır. Proje Geliştirme Kurulu organizesi ile Güvenli internet Kullanımı üzerine çeşitli toplantılar gerçekleştirilmiş, pano hazırlanmıştır. Güvenli internet kullanımı ile ilgili  daha bir çok etkinliğe galerimizden ulaşabilirsiniz.

TEBRİK KARTI :)